august 3, 2019

Hvor gammel kan en kanin blive?

Hvor gammel kan en kanin blive? Et spørgsmål som mange potentielle kaninejere står med, og et spørgsmål som mange bliver overrasket over – fordi kaniners levealder er ret høj. Det er en vigtig ting og have på plads, da det medfører et ansvar. Og hvis du ikke kan klare det ansvar, så skal du ikke have en kanin – det kræver din kærlighed og opmærksomhed i mange år. 

Kaniners levealder

Du har længe tænkt på det, og du bliver meget glad ved tanken – tanken om at skulle have en kanin. Men når man skal have et kæledyr, så er det vigtigt, at du er velinformeret omkring hvad det kræver at have en kanin. Og særligt når det kommer til kaniner, fordi kaniner er en af de mest misforståede kæledyr, både til hvad de spiser, hvor meget plads de har brug for og i forhold til hvor gamle, som de kan blive.

Levetiden for de fleste kaniner er 5-8 år, men det kan sagtens nå op på 10-12 år. De større kaninracer bliver ikke helt så gamle, i gennemsnit er levealderen 4-5 år.

Hvor gammel kan en kanin blive?

Gamle kaniner skal man være mere opmærksom på

Levetiden for kaniner er høj. Og derfor har kaniner, ligesom mennesker faktisk, brug for forskellige slags næring afhængig af, hvilken livsfase, de er i. Er de i voksealderen, er du voksne eller er de gamle?

Når kaniner bliver ældre, så er det vigtigt, at du som kaninejer bliver mere opmærksom, fordi en ældre kaniner kræver noget andet end en ung kanin. De skal have noget nyt foder, i form af piller, og det er en lidt anden sammensætning end unge kaniner.

Derudover er det i forhold til det generelle helbred vigtigt at være opmærksom på om kaninen slider sine tænder korrekt. Det er også vigtig at kaninen får nok kalk til vedligehold af skelettet. Desuden at de får nok energi/fedt til at holde huld (fedtdepoter).

Det anbefales, at du tager din kanin med til et vanligt helbredstjek ved din dyrelæge.

Hvad skal gamle kaniner spise

Kaniner der er ældre en fem år, betragtes som en gammel kanin, som skal have en anden kost end unge kaniner. En risiko blandt ældre kaniner er at de ikke holder deres vægt, så det er vigtigt at være opmærksom på. Derfor skal en kanin over fem år have ubegrænset adgang til eller/piller.

Find Kaninbutikkens kvalitets peller her