august 8, 2019

Kanin og toilet: Lær din kanin at gå på toilet

Kaniner og toilet. De passer faktisk rigtig godt sammen, fordi kaniner er meget renlige dyr. De skal bare lige lære det, så skal de nok huske det. Du kan sagtens lære din kanin og bruge et toilet. I dette blogindlæg hjælper jeg dig med at lære din kanin og bruge et toilet. 

På samme måde som vi kender det fra hunde, så vil kaniner også markere deres territorium med urin. Kaniner er territoriale dyr, hvorfor nogle ejere oplever en vred kanin, der napper eller bider, hvis ejeren roder rundt i deres bur eller stikker hånden ind i deres bur.

Neutralisering

Neutralisering er en fælles betegnelse for både hunkaniner og hankaniner, der får fjernet evnen til reproduktion. Og dette er ofte en nødvendighed for at få en 100% toilet-trænet kanin. Hankaniner kan blive neutraliseret efter 12-18 uger. Hun kaniner efter 5-6 måneder.

Kaniner og tisse problemer

Min kanin tisser udover dens toilet

Det kan skyldes, at toilettet er for lille til at din kanin kan ramme indenfor. Mange kanintoiletter er virkelig små, hvilket jeg aldrig har forstået. Et toilet skal da være stort nok til at man kan sidde afslappet på det? Toiletterne hos Kaninbutikken er store nok, og så fjerner de også lugten med låget ovenpå.

Du skal ikke rengøre toilettet 100 procent

Mange kaninejere gør faktisk den fejl, men i rigtig god mening, at de rengør toilettet så godt, at kaninen ikke kan lugte, hvor toilettet er. Så drop rengøringmidler med dugt, og efterlad lidt fra det gamle toilet i det rengjorte toilet. Hvis din kanin tisser et andet sted, kan du også prøve at suge det med køkkenrulle og ligge det i toilettet.

Rengør grundigt hvor uheldene sker

I modsætning til ovenstående skal er det vigtigt, at du rengør meget grundigt, der hvor uheldene sker. Så der ikke er nogle lugte-rester, som får din kanin til at tro, at det faktisk er ved uheldet, at toilettet er.

Begræns rummet

Hvis din kanin har adgang til flere store rum, når den er fritgående, kan du med fordel begrænse dens adgang. Du kan også sætte flere toiletbakker, en i hvert rum din kanin har adgang til eller flere i et rum.

Mon din kanin har et favoritsted og gå på toilettet? Så placer en toiletbakke der.

Toilet kanin

Sofaer og senge

Nogle områder er meget fristende for kaniner at markere deres territorium, som sofaer og senge. Det er steder, hvor mennesker tilbringer meget tid, og derfor indeholder de mange dufte.

Det kan være en hjælp, at placere en toiletbakke på sofaen, som man så med tiden, som kaninen lærer at tisse i toiletbakken i sofaen, kan flytte længere væk.

Hvis det ikke virker eller duer, så kan den eneste mulighed være at udelukke kaninen for rummet.