august 3, 2019

Kanin racer

Der findes ca. 65 forskellige kanin racer, så det er rigtig mange racer. Jeg har udvalgt nogle af de mest traditionelle racer at bruge til kæledyr, så potentielle kaninejere kan bruge dette blogindlæg som hjælp. Mange af kaninracerne i dag er også en blanding af de racer, som jeg har listet nedenfor.

Er der en race som mangler, som du gerne vil vide mere om? Så smid en kommentar i kommentarfeltet, så kigger jeg på det :-).

Dværgracer

Løvehoved

Løvehoved racen er kendetegnet ved, som navnet også indikerer, en form for løve manke. Deres særlige hårstruktur gør dem utrolig søde i udseende. Du skal dog være klar på at børste dem jævnligt, så der ikke går knuder i deres pels – det gør ondt på dem. Det er også en kanin med et roligt temperament.

Kaninracer løvehoved
Kaninracer hermelin

Hermelin

Hermelin racen er oprindeligt en dværgrace, da idealvægten er mellem 0,8-1,3 kilo. Racen er kendetegnet ved det lidt kompakte udseende i forhold til kropform som type. De korte ører fremhæver det runde hoved og giver sammen med den korte krop en velproportioneret helhed. Den kan i dag fås i mange forskellige farver. Hermelin kaninen er kendt for at have det største temperament af de tre dværgracer.

Dværg vædder

Dværdvæddren stammer fra Holland.  Idealvægt er på 1,4 – 1,9 kg. Dværg Vædderen er kendetegnet ved sin lille og kompakte størrelse og hængeører. Dværgvædderen er en blid og kælen kaninrace, men også livlig og aktiv kanin, hvilket gør den til en populær kælekanin. Den er desuden let at træne og en god begynder kanin.  Den er nem og gøre tam.

kaninracer dværgvædder

Vi har et stort udvalg af kanin foder

Lille race

Hollænder

Som navnet indikerer, eller det er faktisk ikke rigtigt, fordi selvom navnet indikerer, at den burde stamme fra Holland, så stammer den mest populære kæle-kaninrace faktisk fra Belgien. Den er kendetegnet ved dens gode temperament og rolige væsen, lige som, dens gode evner for hop – hvilket gør den til en populær kanin. Det er en udadvendt kanin.

Kaninracer hollænder
Kanin racer

Engelsk Schencke

Den Engelske Schencke kanin stammer fra England, som navnet også indikerer. Racen er særligt kendetegnet ved dens pels, med en markering langs ryggen og pletter på siderne, en mørk markeret snude, øje samt kindpletter – nogle vil sige, at den ligner en sommerfugl. Det er en morsom og livlig kanin. Den vejer mellem 2,5 – 3,2 kilo.

Forskellig hårstruktur

Rex

Rexen har en helt speciel pels der er korthåret og meget, meget blød. Det siges, at Rex’en er en af de mest intelligente kaniner. En sød historie er, at de i USA bruges som fosterkaniner for unger uden mor – grundet deres væremåde er de meget velegnet til det. Vægt er over 2,5 kilo.

Angora

Angora kaninen kommer oprindligt fra tyrkiet, og den har virkelig et ultra sødt udseende med dens særlige pels. Den kan godt være en svær kanin at passe på grund af al den pels, der hele tiden skal plejes. I gamle dage opdrættede man angoraen primært for deres uld. Den er en af de ældste kaninracer i verden. De vejer mellem 2-5 kg.

Vil du have din kanin indendørs?

Bur, toilet, høhæk og madskål – vi har det hele

Mellemstore

Den Hvide Land Kanin

Den hvide landkanin stammer fra Danmark. Det er nok ikke den mest typiske kælekanin, men den stammer fra Danmark, og derfor synes jeg, at den skulle med J. Den er hvid med røde albino øje hvilket er lidt specielt. Den vejer mellem 3,8 – 4,6 kilo.

Kanin racer
Kanin racer

Sallander

Sallander kaniner er kendt for at være livlige, aktive og skitne. De er ikke den type kaninavl, der bliver rolig, når de håndteres, så de er ikke det bedste valg for dem, der søger en familie kæledyr, der vil nyde snuggling og blive holdt. På trods af at de er uklare, er disse kaniner ikke kendt for at være aggressive. Når de forstås og håndteres ordentligt fra en ung alder, vil de vise kærlighed til deres menneskelige familie. Så bedst egnet til erfarne kanin ejere; Disse kaniner anbefales generelt ikke som familie kæledyr.

Store

Engelsk vædder

Den Engelske Vædder er fremavlet af den Franske Vædder, og derfor minder de om hinanden. Den Engelske Vædder er dog en tand mind, hvor den bliver op til 5,5 kilo, og den Franske Vædder vejer over 5,5 kilo. Den har et roligt temperament.

Navne til dyr og kaniner
kaninracer fransk vædder

Fransk Vædder

Den Franske Vædder race er blandt de meget store racer med en vægt på over 5,5 kilo. Den er kendetegnet ved den lange og brede ører og har mange forskellige farver. Det er en rolig, afslappet og tolerant kanin.

Belgisk kæmpe

Den belgiske kæmpe er den største kaninrace i verden, og den vejer over 7 kilo.

Kanin racer

Informationerne om kaninracerne er baseret på beskrivelserne på www.kaninavler.dk, www.shkaniner.dk og www.kaninhåndbogen.dk. Tak til de tre sider for nogle gode og informative sider.

Billede kreditering: Unsplash.com