april 5, 2020

Kastrering af kanin

Kastrere en kanin

Kastrering hedder i kaninernes verden neutralisering – det er nemlig et term der dækker begge køb. Der er så utrolig mange grunde til at få din kanin kastreret eller neutraliseret.  

Kastrering og neutralisering

Kastrering er et begreb, som vi kender fra andre dyregrupper, dertil er det også et begreb vi bruger billedeligt i vores egen verden f.eks. “han blev kastreret efter at han fandt sammen med hans nye kæreste”. Kastrering betyder, at han kaninen ikke kan producere kanin unger. Hvis vi skal gå mere i detaljer, så betyder det, at han kaninen producerer mindre hormoner. Med mindre hormoner i din kanins krop, jo mindre hormonel adfærd. Hormonel adfærd er dominans, aggresivitet og markering med urin og pøller – alt i alt betyder det, at du får en mere rolig og renlig kanin.

Neutralisering er et fælles begreb, som dækker både han og hun kaniner. Mange hun kaniner bliver også neutraliseret – ofte hvis de skal bondes med en anden kanin.

Hvis to kaniner skal bondes, så SKAL de begge neutraliseres.

Bonding

Her må jeg lige slå et slag for bonding. Kaniner er utrolig sociale dyr. Kaniner lever sammen i flok, og derfor er det deres naturlige adfærd at være sammen med andre kaniner. Alle kanineksperter er enige om dette – så vær ikke i tvivl!
Trods din kærlighed for din kanin, så vil du aldrig kunne give din kanin det, som en bofælle og kanin kan. Derudover bruger en solo kanin meget tid alene, fordi der er mange tidspunkter, hvor du bare ikke kan være der.

Vil du blive klogere på og få nogle super gode råd til bonding? Så læs mere her.

Læs videre nedenfor.

Gode grunde til at kastrere en han kanin?

  • Du får en mere rolig kanin
  • Din kanin vil ikke bide eller vise anden aggresiv adfærd
  • Du vil få en mere kælen kanin
  • Du vil få en mere renlig kanin, som vil bruge et kanin toilet

Gode grunde til at neutralisere en hun kanin?

  • På samme måde som med hanner, vil din hun kanin også blive mere rolig
  • Du vil få en mere renlig kanin
  • Du kan bonde din kanin med andre kaniner
  • Din kanin vil ikke få livmoderhalskræft (noget som man ofte ser ved hun kaniner)