august 2, 2019

Bundstrøelse til kanin

Der findes mange forskellige former for bundstrøelse til din kanin, og der er nogle som støver mere, lugtisolere mindre og suger bedre end andre.

Du kender sikkert savsmuld/træspåner, som du kan købe i flere store supermarkeder. Men for guds skyld så lad vær med at købe savsmuld/træspåner, det er synd for din kanin.

Træspåner støver og kan sætte sig fast omkring hannens kønsorganer og give hudinfektioner, desuden kan det påvirke tænderne hvis kaninen snuser for meget støv ind i næsen. Jeg havde selv det problem, da jeg købte noget hø, som viste sig at være alt for støvet.

Når du køber dit bur, så er en bøn herfra, at du køber et bur der er stort nok eller, hvis du har et lille bur, så at det konstant står åbent med løbegård. Små bure er mishandling af kaninen, og er skyld i sygdomme hos mange kaniner.

Få mit bud på det perfekte kaninbur – bedre og billigere
Den perfekte kombi af bundstrøelse

Her i Kaninbutikken har vi ikke et stort udvalg af bundstrøelse til dit kaninbur eller dit kanintoilet, men vi har det kombi, som vi synes er den perfekte bundstrøelses kombination. Den suger som en svamp, forebygger lugt, støver ikke og egner sig rigtig god til allergikere.

Hampstrøelse er en rigtig god bundstrøelse til dit kaninbur. Hampen har en unik struktur, som gør, at den suger lugt rigtig godt, og lugten forbliver i hampen. Derudover har hampen også en god sugeevne og er PH-neutralt, hvilket gør, at det egner sig fortrinligt til allergikere. Hamp strøelsen er organisk affald, så brug det endelig i havekomposten – du får brugt en del igennem en hel kanin-levetid, så det da dejligt, at det kan bringe nytte til din have ;-).

Opskriften på det perfekte kanintoilet:

  1. Træpiller
  2. Hampstrøelse
  3. Lidt lækkert hø (kaniner de elsker og spise mens de er på toilet)
hø til din kanin