august 2, 2019

Kaninbur: Guide til et byg selv indendørs kaninbur

Hvor stort skal et kaninbur være? Det kan være svært at finde ud af, når man som ny kaninejer skal skabe et kaninhjem til sin kanin.

Det kan være svært at finde rundt i markedet for kaninbure. Der findes mange udendørs kaninbure, men der findes ikke ligeså mange kaninbure – mange af dem er mere henrettet marsvin end kaniner. Vi vil i dette blogindlæg anbefale at købe en af Kaninbutikkens løbegårde eller bure. Disse giver nemlig en stor højde i modsætningen til mange bure. Det giver dermed flere km2 til din kanin. Vi giver dig opskriften på et byg-selv-indendørs-kaninbur.

Hvis du spørger Dyrenes Beskyttelse, så skal en kanin have minimum 9m2 at bevæge sig på. Og husk så, at jo længere tid din kanin skal være i buret, jo større skal det være.

Et kaninbur er ikke nødvendigt

Vi starter lige med at aflive endnu en kanin-myte. Kaniner behøver ikke at være i bur, kaniner er utrolige renlige, hvis du træner dem (ligesom du også gøre med hunde) og kaninsikrer dit hjem (altså fjerner alle løse ledninger etc.). Så er du good to go.

Få min guide til at have en fritgående kanin her.

Når det er sagt, så kan det være meget rart, at du til tider kan lukke din kanin ind i en lukket løbegård, hvis du skal støvsuge, gøre rent, har gæster eller noget andet. Og derfor har vi en opskrift på et byg-selv-kaninbur, som netop gør dette muligt for dig.

Dyrebutikker og byggemarkeder misvejleder kaninejere

Det gør det ikke nemmere, at mange af de bure, som du kan købe i flere dyrebutikker og byggemarkeder er slet ikke er store nok til en kanin. Selvom mange i god tro køber et bur, som er egnet til kaniner, så snydes de af virksomheder, som tjener profit, hvilket går ud over dyrene.

Kanin bur: Hvor stort? Guide til byg selv kaninbur

Guide til byg selv indendørs kaninbur: Bedre og billigere

Jeg ved godt, at man som ny kaninejer tænker, at man skal have et af de der klassiske plastik bure med gitter, som oftest er meget små. Det du skal bruge til kanin buret er:

  • Hegn
  • Tæpper
  • Kattebakke til toilet
  • Kanin hus

Hegn/gård

Du skal bruge noget hegn til at indhegne bur-området ind.

Løbegård i hvid, sort, pink og tyrkis

kaninbur hvid 3
Find den her

Hvid gård til kaniner

kaninbur 1
Find den her

Tæpper

Læg tæpper i bunden, Det er rart at ligge på for kaninerne, og det skåner gulvet. Enten sådan nogle bløde dørmåtter fra IKEA eller kludetæpper, min kanin elsker kludetæpper – dem kan han nemlig også bide løs i.

Kanin toilet

Derudover skal du have et toilet, så skal det være stort nok, da de fleste kanin-toiletter er for små til at kaninerne kan sidde ordentligt i dem, og derfor giver de ikke bruge dem. Derfor skal du gå efter kattetoiletterne. Du kan finde dem i online butikker som Petdk, Cotonshoppen eller de Maxi Zoo.

kaninbur

Kanin hus

Kaninen skal også have et hus eller en hule, hvor den kan kravle ind i og gemme sig. Det er vigtigt for en kanins tryghed. Kaninen er fra naturens side vandt til, at den skal kunne skjule sig fra rovdyr.

Kaniner er territoriale. Så deres bur/område er deres territorium, og det er vigtigt, at du forstår det. Derfor skal du ikke rode rundt i buret, mens din kanin er der eller løfte den ud af buret. Det skal være den safe-zone.

Se vores udvalg af hyggelige kanin huse nedenfor. Har du brug for andet tilbehør til din kanin, så tag et kig på vores shop.

Kanin bur: Hvor stort? Guide til byg selv kaninbur