april 8, 2020

Hvilken sele skal du vælge til din kanin? Hvordan sætter man den på?

Der er intet skønnere end en solskinsdag og en tur med kaninen. Din kanin får masser af D-vitamin og motion, og du får en dejlig tur i solen. Men hvilken sele skal man vælge af de mange der findes på markedet? Og hvordan skal man få selen på uden at din kanin bliver alt for forskrækket? Vi giver dig svarene i dette blogindlæg.

Nu begynder det gode vejr snart at fylde dagen med lys, varme og glæde. Derfor kribler det i mange kaninejere for at komme ud med deres kanin i sele. Andre kaninejere sidder måske også og kribler, men har en masse spørgsmål, som valget af sele og hvordan man sætter den på. Det er gode og relevante spørgsmål, og vi hjælper dig med svarene.

Hvilken sele skal jeg vælge til min kanin?

Der findes mange forskellige seler:

Hvilken sele til kanin?
blød sele kaniner

Kaninsele i nylon – blød sele fra Kaninbutikken

kanin snor

Kaninsele – H-sele fra Kaninbutikken

Hvordan sætter jeg selen på min kanin?

Mange oplever det som en meget ubehagelig oplevelse at sætte selen på din kanin. Enten fordi at du rører ved din kanin på områder, som du ikke plejer, eller klik lydene når du klikker selen sammen. Hvis din kanin stritter fuldkommen imod, så skal du måske stoppe med at give den selen på. Dog så husk på, at den trælse oplevelse nok glemmes hurtigt, hvis du har en fantastisk tur i selen med din kanin.

Hvordan skal selen sidde? Her er det irriterende svar: Ikke for stramt men heller ikke for løst. Selen må ikke forårsager ubehag eller skade på din kanin, mens du går. Sæt dig på gulvet og tal let med din kanin, men du sætter selen på. En løs sele kan få kaninen til at flygte, hvis den er for stram, kan den forstyrre kaninen, og den kan blive såret.

Dertil bør du også tænke over, hvad er den mest optimale måde og give din kanin selen på. Her er nogle gode råd:

  • Har du en kurv eller hule som din kanin kan lide og være i? Så kan du lade din kanin sidde i den, men den får selen på.
  • Godbidder. Du kan lade din kanin beskæftige sig med lækre godbidder.
  • Giv masser af nus mens du giver selen på, hermed distraheres din kanin med nusseriet.

Har du brug for andet kanin tilbehør, så se vores webshop – vi har alt udstyr til kaniner.