Hvordan løfter man en kanin? Det er en ting, som mange er i tvivl om – samtidig er det også en ting, som er sindsygt vigtigt, at man har styr på, fordi ellers kan det skade relationen til din kanin.
Vi starter lige med at aflive en myte.
Myten om at man bare kan løfte rundt på sin kanin, som man vil.
Kaniner skal IKKE løftes rundt på. Jo selvfølgelig må man løfte sin kanin, når det er virkelig nødvendigt, som eksempelvis når din kanin skal til dyrelæge (og her kan du faktisk også få din kanin til selv at gå ind i dens transportboks), men eller skal man IKKE løfte på sin kanin.
Jeg bliver konfronteret med den myte, hver eneste gang at jeg fortæller, at jeg ikke sådan løfter rundt på mine kaniner, Theo og Lulu. Så stor modtageren ofte med et stort spørgsmålstegn i panden – og det er jo blot et udtryk for, at rigtig rigtig mange ikke aner, at man ikke skal løfte på sin kanin.
Lad os lige prøve at sætte os i kaninens sted. Kaniner er byttedyr. Hvad betyder det? Det betyder, at de ude i naturen ud konstant er under angreb. Navnet siger faktisk det hele. Jamen de bor jo ikke ude i naturen, men trykt hjemme ved mig. Forkert. Det er en indgroet del af deres instinkt, som altid vil være med dem. Det betyder, at det som kaniner forbinder med at “blive taget op” er angreb og død.
Hvordan løfter jeg min kanin?
Det er vigtigt, at du støtter den nedre del af din kanins rygrad og hofterne. Håndfladen på den ene hånd skal støtte brystet, men fingere er placeret under armhulerne. Den anden hånd skal støtte vægten af kanin, denne hånd skal være under din kanins numse – husk at bagbenene skal stritte ud.