april 5, 2020

Kanin kropsprog

kanin flop

Kaniners kropssprog, det er et helt nyt sprog for os mennesker, men for kaninejere er det et vigtigt sprog at kunne forstå.

Jeg kan love sig, at det vil give dig meget mere ro i kroppen, hvis du kan forstå hvad din kanin fortæller sig eller kommunikerer med sit kropssprog. Fordi hermed kan du handle på din kanins kropssprog.

Kilden til dette blogindlæg er en fantastisk bog “Understanding your rabbits habits” af Tasmin Stone. Tasmine Stone er en anerkendt kanin ekspert. Hun ejer det mest anerkendte kanin råd forum i Storbritanien, derudover har hun startet kanins adoptionsnetværket “Rabbit Rehome”.

Vi har kvalitet til din kanin

En kanins har brug for sit eget

Det er vigtigt, at din kanin har sin egen base. Derfor er kaninhulen et must kanin udstyr. Et område som kun er dens, og hvor den kan søge i ly, når den lyster. Kaniner er byttedyr, og derfor er de fra naturens side hele tiden på vagt. De vil altid sørge for, at de har et helle, hvor de kan søge hen. På samme måde er det vigtigt, at din kanin har et område, som kun er dens, et hus, en hule, et helle.

Kanin kropssprog: Ørerne

Kaniner med hænge ører: Når kaninen er afslappet, så vil du se, at dens ører hænger ned langs siden af hovedet. En nervøs eller aggressiv vil derimod vise det ved at løfte ørerne fremad.

Kaniner med strit ører: Ørerne vil stå lige op og lænet frem ad, når kaninen er nysgerrig. Hvis ørerne er lænet halvt tilbage mod ryggen, er kaninen sur/aggressiv. Kaninen føler sig afslappet, når den læner ørerne lidt tilbage, de står ikke lige op, men de er heller ikke lænet halv tilbage med ryggen, som den gør, når den er sur/aggressiv. Når ørerne læner ned langs ryggen, så er din kanin søvnig.

kanin kropssprog

Understanding your rabbits habits af Tasmin Stone

kanin kropssprog2

Understanding your rabbits habits af Tasmin Stone

Kanin kropssprog: Holdning

Det er måske ikke meget der ændrer sig, men når du virkelig lærer din kanin at kende, så kan du også se, hvordan den har det ud fra dens holdning.

Sidder din kanin ret op, så er det fordi, at den er opmærksom. Hvis den er nysgerrig vil den læne sig frem over, hermed signalerer den, at den vil lytte og se lidt bedre efter, hvad der sker. Står din kanin tilbagelænet så signalerer den, at den er klar til at løbe væk. Den er nervøs og bange og klar til at flygte.

Understanding your rabbits habits af Tasmin Stone

Kanin kropssprog: Flop

Okay, nu kommer vi til noget af det sødeste, som en kanin kan gøre (okay, der er jo faktisk VIRKELIG meget, hvis ikke ALT hvad kaniner gør, som er sødt :D). Kanin floppet. Det er, når kaninen kaster sig om på siden. Det er et udtryk for, at den virkelig slapper af. Jeg håber, at du får set en masse kanin flop i dit liv, fordi der er intet som et kaninflop, der kan få et smil frem på læben.