januar 17, 2020

Overvægtige kaniner: Hvorfor er det alvorligt, og hvordan får du dem ned i vægt?

Desværre er overvægtige kaniner er stigende tendens lyder det fra dyrelægerne landet over. Overvægt hos kaniner er en alvorlig sag, så det et problem, som du SKAL tage fat om, som kanin ejer. Vi giver dig nogle gode råd med på vejen.

Der er nogen, som synes, at overvægtige kaniner er søde. Men der er intet sødt ved overvægtige kaniner, fordi at det netop kan have alvorlige konsekvenser for din kanin.

Kaniner er ligesom hunde. De kan spise og spise og spise.

Og eftersom at vores kæle-kaniner ikke lever ude i den vilde natur, hvor de løber rundt konstant og skal arbejde for føden, så kan de ikke spise løs. Derudover findes der ikke meget stivelse, frugt, sukker og honning ude i naturen, hvorfor kaniner spiser meget ”sundere” ude i naturen end de ofte gør som kæle-kaniner.

Musli-blandinger, honning-stænger, mælke-drops fyldt med sukker – der findes i dag et utal af usunde produkter til kaniner i dag. Og du skal virkelig passe på med de usunde lækkerier, og faktisk er det slet ikke nødvendigt, fordi at din kanin bliver ligeså glad for friske spinat-blade.

Foder til overvægtige kaniner

Har du en overvægtig kanin, så skal du kraftigt overveje og skifte foder. Burgess Light er et kvalitetsprodukt specielt udviklet til overvægtige kaniner. Foderet har et højere indhold af fibre, som mætter godt, og samlet set et lavere kalorieindhold sammenlignet med de klassiske Burgess foderprodukter. Du kan læse om Burgess Light nedenfor.

Heldigvis findes der i dag rigtig mange sunde snacks, som du kan give din kanin. Snacks som er fri for sukker, honning, mælk og korn – alle ting som ikke er godt for din kanin. Men generelt skal du skrue en smule ned for snacks, hvis du har en overvægtig kanin.

Alvorlige konsekvenser ved overvægtige kaniner

Et af problemerne er, at kaninen kan få svært ved at gøre sig ren bagi. Kaniner, der er urenlige, kan få problemer med fluer, der ligger æg i afføringen. Når æggene klækker, æder larverne sig ind i huden på kaninen, og det er ganske ubehageligt for kaninen.

Derudover kan overvægt også medføre led problemer, det sætter hjertet på overarbejde og kan forårsage pododermatitis. Pododermatitis kendes også som sår på hælene, der opstår grundet trykket fra den øgede vægt. Det kan udvikle sig til dødt væv og betændelse, hvilket giver din kanin store smerter. Det er derfor vigtigt, at du holder øje med din kanins poter. Det kan du gøre ved at sprede potehårene på steder, hvor knoglerne er mest fremspringende, for at undersøge om der er sår på poterne.

Uanset hvad du mistænker af sygdomme hos din kanin, er det altid en god ide og tage kontakt til din dyrelæge.

Et godt råd: Godt hø og mindre peller

Et godt råd kan være et nedsætte mængden af peller, som din kanin får. Peller er et tilskudsfoder, det er hø, som minimum 80 procent af din kanins kost skal bestå af. Så sørg for at have nogt lækkert hø, som din kanin vil spise med glæde. Tag et kig på vores premium hø produkter.

Ofte skyldes overvægt at kaniner får et foder eller en type peller, som er den såkaldte ”musli-blanding”. Denne form for foder gør intet godt for din kanin.

Aktiver, aktiver og aktiver

Overvægtige kaniner har brug for aktivering. Derfor er det vigtigt, at din kanin i forbindelse med fodring aktiveres og generelt har en masse forskellige slags legetøj. Nedenfor er fire bud på, hvordan du kan aktivere din kanin i forbindelse med fodring af dens peller (længere nede kan se også se vore Burgess Light foder, som er et foder specielt udviklet til overvægtige kaniner).

Trixie flower tower

trixie flower tower kaninlegetøj
Køb det hos Cotonshoppen

Et anderledes kanin legetøj

Strategiske legetøj til kaniner
Køb det hos Cotonshoppen

Snusetæppe

Snusetæppe aktivering til kanin
Køb det hos Cotonshoppen

Trixie Turn Around

Trixie turn around til kanin
Køb det hos Cotonshoppen

Foder til overvægtige kaniner

Burgess har lavet et foder, Excel Light Nuggets, som er et supplerende kalorie-kontrolleret foder, som vil hjælpe med at reducere og kontrollere en kanins vægt til det korrekte niveau.

Burgess er en familiedrevet virksomhed og en af Storbritanniens førende producenter af kæledyrfoder, som producerer produkter til de mest populære kæledyr som hunde, katte og IKKE MINDST kaniner. Burgess har vundet flere priser for deres kvalitetsprodukter.

Excel_Light_rabbit_nuggest_kanin_foder

Er din kanin overvægtig?

Er du i tvivl om hvorvidt din kanin er overvægtig, så tag kontakt med din dyrelæge. Her kan I sammen lave en plan for, hvordan din kanin skal smide de ekstra kilo.